Линията Плочки PROTECT: Плочки с перманентна антибактериална защита

За да преодоляваме големите предизвикателства, не трябва да се притесняваме безопасни ли са повърхностите, по които ходим всеки ден. Понякога съвсем малките неща, като това да можем просто да полежим на пода вкъщи, ни носят удобство, свобода и уют. Когато сме вкъщи, в офиса, на летището, в магазина или в детската градина, да бъдем спокойни, че повърхностите са специално защитени от микроби.

Точно за такива случаи италианската компания Panariagroup  разработи гамата PROTECT®. Специализирана серия от високоефективни, антибактериални подови и стенни плочки, предназначени за здравословни, безопасни и защитени жилищни, работни и търговски площи. За да бъде офисът ни още по-безопасно и спокойно място, а домът – по-защитен. Особено във време като сегашното.

 Антибактериални подови и стенни плочки

Казват, че на една човешка длан има повече бактерии, отколкото са хората на планетата. Възможно ли е тогава да имаме наистина чисти повърхности у дома или в офиса, особено на подовете, по които стъпваме всеки ден?

Вече има решение, благодарение на изследователския център на Panariagroup Industrie Ceramiche, който създаде PROTECT®.

Освен че са стилни и забележително издръжливи, антибактериалните повърхности PROTECT® са създадени с технологията Microban®, разработена от световния лидер в сектора. Истински антимикробен щит, вграден в керамичния продукт и елиминиращ до 99,9% от бактериите на повърхността. Резултатът е настилка, която е постоянно защитена, с високо ниво на хигиена и устойчива на износване и климатични условия. Ветеринарна клиника

Невидима, но перманентна защита

Среброто е основната съставка в технологията Microban®. Трайно заложени в продуктите PROTECT® по време на фазата на промишлено изпичане, при над 1200°C, сребърните йони остават активна съставка през целия жизнен цикъл на крайния продукт и осигуряват перманентна антибактериална защита. Когато бактериите влязат в контакт с обработената повърхност, технологията Microban® действа, като блокира техния метаболизъм. По този начин предотвратява разпространението или ги елиминира.

Благодарение на технологията Microban®,продуктитеPROTECT®, сауникални на пазара и особено актуални във време като сегашното.

Технически данни за плочки PROTECT: 

 • Керамични плочки с висока антибактериална активност (до 99,9%) срещу често срещани бактерии като Escherichiacoli, Klebsiellapneumoniae и Staphylococcusaureus, съгласно стандарти ISO 22196 и ASTM E3031-15.

 • Действие на базата на технологията Microban® – сребърни йони, заложени в плочките PROTECT® по време на фазата на промишлено изпичане, при над 1200°C.

 • 24-часова антибактериална активност върху повърхността на материала, както в светли, така и в тъмни помещения, без необходимост от използването на ултравиолетови (UV) лампи.

 • Настилка с високо ниво на хигиена и устойчива на износване и климатични условия, налична с грапави покрития (тип: lappata) и полирани покрития (тип: levigata). В светли или тъмни тоналности (технологията Microban® не действа избелващо на по-тъмните цветове).

 • Плочки, предназначени особено за помещения, които изискват висок стандарт на хигиена и почистване, като например:

  • хотели, ресторанти, столове;

  • болници, операционни зали;

  • уелнес и спа центрове, басейни, фитнес зали, бани и съблекални;

  • домове за възрастни хора, училища, детски градини, ясли;

  • производствени помещения от хранително-вкусовата промишленост;

  • търговски обекти и офиси, обществени и частни кухни и бани.

 • Монтаж, идентичен с този за обикновени плочки, но се препоръчва използването на антибактериални фугиращи смеси.

 • При почистване да не се използват препарати, съдържащи восък или които създават допълнителен слой по повърхността; плочките да се изплакнат обилно и без последващо нанасяне на допълнителни защитни вещества.

 • Сгради, категоризирани според международната рейтингова система LEED (Leadershipin Energy andEnvironmentalDesign – сгради с енергоефективен и екологичен дизайн): плочките PROTECT® дават право на един допълнителен кредит за иновативен дизайн (InnovationinDesign (ID) Credit 1) съгласно системите за оценяване на NC, CI, CS и SCHOOLS LEED.

 • Одобрени за употреба в ЕС съгласно регламент (ЕС) № 1935/2004 и (ЕС) № 528/2012.

Перманентна антибактериална защита на повърхностите

Постоянното антимикробно действие на плочките PROTECT® предотвратява образуването на биофилми. Колонии от бактерии, които след прикрепянето си върху повърхностите, образуват труден за почистване, мазен и лепкав слой. Биофилмите имат тенденцията за постоянно нарастване. Те формират силни връзки с повърхността на структурата, върху която се образуват, което ги прави по-трудни за унищожаване и опасни, както за човешкото здраве, така и за структурата и цветовете на плочката.

Технологията PROTECT® е особено ефективна срещу често срещани бактерии като ешерихия коли (Escherichiacoli), клебсиела (Klebsiellapneumoniae) и стафилококи (Staphylococcusaureus).

По тази причина, плочките PROTECT® са особено подходящи не само за жилищни пространства, но също така и за специализирани работни и търговски площи като:

 • Професионални готварски пространства, ресторанти и други площи, предполагащи подготовка и сервиране на храни и напитки.

 • Здравни заведения, домове за възрастни и други пространства, посещавани от хора с отслабена и чувствителна имунна система.

 • Фитнес зали, уелнес и спа центрове, в които антимикробните повърхности са гаранция за изключително внимание към безопасността на клиента.

 • Летища, гари, търговски центрове, училища и пространства с голяма концентрация на хора, които изискват стриктен санитарен контрол.

Какво отличава плочките PROTECT®

По-ефективно и лесно почистване.

Плочките PROTECT® гарантират, че с по-малко усилия и време, можете да постигнете  по-ефективна чистота и защита на повърхността, което означава и по-лесна и евтина поддръжка.

Елиминират невидимите замърсители.

Бактериите са невидими, но това не значи, че ги няма. Антимикробната технология PROTECT® значително ограничава разпространението на бактериите по плочките на пода и стените или по плотове в кухнята.

По-малко бактерии, по-малко лоши миризми.

Наличието на бактерии може да причини неприятни миризми, особено в пространства като професионални кухни или фитнес зали, например.

Резултат от партньорството между Panariagroup и Microban®

Изследванията и развитието на нови продукти са в основата на Panariagroup, която през последните години заема водеща роля сред новаторите в индустрията. Компанията разполага със специализиран изследователски център в Италия с висококвалифициран персонал от изследователи, техници, инженери и архитекти.

Благодарение на голямата си ефективност, технологията Microban® е позната и оценена от повече от 250 марки и използвана в повече от 1000 продукта по целия свят. Не само в строителството, но и в продукти от модната индустрия, козметиката, домашни електроуреди и др. Microban® е на пазара от повече от 25 години и се е наложила като световен лидер в разработването на антибактериални средства. С приложения във всички сектори на производството, в които защитата от микроби, повреди и лоши миризми е важна (хранителни опаковки, аксесоари за баня и кухня, мивки и тоалетни, дрехи и обувки, професионално почистващо оборудване и др.). Microban® си партнира със световни марки като Whirlpool, Bata, Johnson & Johnson, 3M, Gap, Fila, Columbia и разбира се, с Panariagroup.

В съответствие с международните изисквания за безопасност.

Panariagroup използва антимикробната технология Microban® за производството на керамични плочки от серията PROTECT® в пълно съответствие с международните изисквания за безопасност на клиента и околната среда. Технологията е одобрена в Европа съгласно регламент (ЕС) № 1935/2004 относно материалите и предметите, предназначени за контакт с храни и регламент (ЕС) № 528/2012 относно предоставянето на пазара и употребата на биоциди. В САЩ, технологията е одобрена съгласно изискванията на Агенцията за опазване на околната среда (EPA) и  Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

Антимикробните свойства на продуктите PROTECT® се изследват от независими лаборатории, специализирани в провеждането на тестове по стандарти ISO 22196 или ASTM E3031-15, като например IMSL (IndustrialMicrobiological Services Limited) във Великобритания и Artest в Италия.

Препоръчваме ви още:

Гранитогресът – революция в плочките и точното решение за Вашия дом

Nicoli – Светещи саксии Evolution Light

Характеристики, предимства и видове гранитогрес

By |2023-06-26T10:38:08+03:00December 7th, 2020|Без категория|

Share This Post With Others!

Go to Top