Независимо дали става въпрос за храна, мода или интериорен дизайн, италианците са на челни позиции в света, за това и не е изненада, че са известни с едно от най-добрите решения в обзавеждането на дома, а именно гранитогресът. Създаден през 80-те години в Италия, гранитогресът е революция в плочките. Когато обзавеждате Вашия дом, е все едно рисувате картина. Необходимо е да подготвите „платното“ достатъчно добре, за да можете след това спокойно да се развихрите и да изразите себе си в избрания от Вас стил. Гранитогресът ще Ви даде точно тази необходима стабилна основа.

Основното му свойство, което го поставя на челни позиции при плочките, е неговата плътност и устойчивост. Гранитогресът носи титлата на най-здравата плочка в интериорния дизайн, а заради това си свое качество е и изключително подходящ  за облицовка на външни фасади на сгради. При такъв тип важни инвестиции, като поставянето на настилка, не бива да се правят компромиси. Лесно можете да смените дивана, масата, дори и кухнята, но плочките са нещо, което трябва да бъде внимателно подбрано и съобразено с помещението, като добра основа на всичко останало в интериора.

Този вид настилка предлага отлична защита от вода, заради което е абсолютно необходим при обзавеждането на баня. Фаянсовите плочки за кухня също са подходящи за облицовка както на мокри, така и на сухи помещения, но гранитогреса  няма пори, което намалява абсорбирането на вода до нищожно малки проценти и го прави подходящ за бани, които нямат прозорци и са доста по-малко проветриви и влагата се отделя непрекъснато. Фаянсът също притежава голяма здравина, но не може да се мери с гранитогреса, който издържа както на резки температурни промени, така и на много голямо натоварване при преминаването на много хора. Неговата устойчивост е подложена на тест дори с преминаването на тежки превозни средства, като той е преминал абсолютно успешно.

Бихме предложили и покриването на пода на кухнята с този материал, тъй като тя също е помещение, в което често може да се случи да разлеем нещо на земята или пък да изпуснем нещо по-тежко и в такъв момент здравината и непромокаемостта на гранитогреса отново ще спасят положението.

Тъй като гранитогресът излиза по-скъпо като материал, голяма част от хората решават да си го спестят, но както вече обсъдихме по-горе, при подобна инвестиция компромиси няма как да има.

Ако изберете този вид плочки, Ви гарантираме, че те ще Ви се отплатят. Освен положителните качества, които обсъдихме до момента, гранитогресът има много дълъг живот. Тоест, ако Вие го изберете за Вашата кухня или баня, той ще запази своята визия и качество във времето и, дори да искате да промените всичко друго в помещението, ще можете да запазите плочките и да си спестите едно голямо разкъртване на Вашия дом.метален пистолет с капси

След като обсъдихме свойствата, които издигат гранитогреса над останалите видове плочки за баня, е време да поговорим малко за естетика и

мястото на гранитогреса в цялостния дизайн.

Стиловете, в които можем да развихрим нашето въображиние са много. Когато пристъпваме към ремонт и обзавеждане на жилищито си, първо трябва много добре да определим стила, който ни харесва. Барок, рококо, прованс, модерен или така нашумелият напоследък индустриален стил – правилният избор на гранитогрес ще ни даде основата. За индустриалният(индустриалния) стил са характерни сиви, черни, дървесни и керемидени цветове. Целта на този стил е да изглежда грубовато, изграден от метал и дърво и декориран с поп-арт картини. В дизайнерската практика един от най-почитаните стилове остава провансът. За него са характерни нежност и романтика. Белите мебели са абсолютно необходими, а когато говорим за плочки, са характерни имитация на камък и по-светли цветове.

Дали ще изберете грубоватата визия на индустриалния стил или романтиката на прованса, в Interkeramos ще откриете точния гранитогрес за Вас.

Ние залагаме на по-естествените цветове по няколко причини. Една от тях е именно фактът, че покриват всички стилове в интериорния дизайн, а другата, че когато говорим за подобен тип настилка, която не сменяте всеки ден, е хубаво да заложите на естествените тонове. Ярките цветове с течение на времето лесно омръзват, докато тези, вдъхновени от природата, като камък или бял мрамор, дори да решите да смените цялостния дизайн на помещението, лесно можете да приспособите.

При нас ще откриете гранитогреси от всеки вид, с помощта, на които ще осигурите перфектната основа за всеки дизайн.