Независимо дали става въпрос за храна, мода или интериорен дизайн, италианците са на челни позиции в света, за това и не е изненада, че са известни с едно от най-добрите решения в обзавеждането на дома, а именно гранитогресът. Създаден през 80-те години в Италия, гранитогресът е революция в плочките.

Основното му свойство, което го поставя на челни позиции при плочките, е неговата плътност и устойчивост. Гранитогресът носи титлата на най-здравата плочка в интериорния дизайн, а заради това си свое качество е и изключително подходящ  за облицовка на външни фасади на сгради. При такъв тип важни инвестиции, като поставянето на настилка, не бива да се правят компромиси. Лесно можете да смените дивана, масата, дори и кухнята, но плочките са нещо, което трябва да бъде внимателно подбрано и съобразено с помещението, като добра основа на всичко останало в интериора.

Гранитогресът предлага отлична защита от вода, заради което е абсолютно необходим при обзавеждането на баня. Гранитогресът  няма пори, което намалява абсорбирането на вода до нищожно малки проценти и го прави подходящ за бани, които нямат прозорци и са доста по-малко проветриви и влагата се отделя непрекъснато.

Бихме предложили и покриването на пода на кухнята с този материал. Тя също е помещение, в което често може да се случи да разлеем нещо на земята или пък да изпуснем нещо по-тежко. В такъв момент здравината и непромокаемостта на гранитогреса отново ще спасят положението. Гранитогресът позволява и по-голям размер плочки, може да избирате от множество размери като 60х120, 75х75, 120х120 и много други.

анда

Стиловете, в които можем да развихрим нашето въображиние са много. Класически, модерен или така нашумелият напоследък индустриален стил – правилният избор на гранитогрес ще ви даде основата.

В Interkeramos ще откриете гранитогреси от всеки вид, с помощта, на които ще осигурите перфектната основа за всеки дизайн. Може да избирате от множество серии налични на склад, и за бърза доставка от каталог.

Прочетете още от блога на InterKeramos:

Характеристики, предимства и видове гранитогрес

Каква е правилната саксия за нашето цвете и как да я изберем?